Dansk Vindag Danske vingĂ„rde over hele landet holder Ă„bent hus pĂ„ Dansk Vindag lĂžrdag den 6. september 2025. De besĂžgende tilbydes pĂ„ de fleste vingĂ„rde en markvandring, hvor man kan fĂ„ svar pĂ„ sine spĂžrgsmĂ„l om dyrkning af vin i Danmark, og bagefter smagsprĂžver af ejendommens produktion. PĂ„ erhvervsvingĂ„rde vil der desuden ofte vĂŠre mulighed for at kĂžbe ejendommens vine og eventuelt andre lokale produkter i gĂ„rdbutikken. Den almindelige Ă„bningstid er fra kl. 13 til kl. 15, men der er vingĂ„rde, der holder Ă„bent i lĂŠngere tid. Bag arrangementet Dansk Vindag stĂ„r fĂžrst og fremmest de lokale vinbĂžnder, der gĂŠstfrit…
Kan man lave kvalitetsvin i Danmark? Kendskabet til dansk vin er ikke sĂ„ stort og der er stadig mange, der undrer sig over at man kan lave kvalitetsvin i Danmark. Hvis man pĂ„ et tidspunkt har smagt dansk vin af ringe kvalitet, kan man nemt fĂ„ den opfattelse at dansk vin generelt er af ringe kvalitet. PĂ„ samme mĂ„de, som der er stor forskel pĂ„ kvaliteten af vin i udlandet, er der ogsĂ„ stor forskel pĂ„ kvaliteten af dansk produceret vin. Men der findes i dag mange producenter, som fremstiller gode vine. Flere er endda begyndt at producere vin i…
Jeg vil vĂŠre vinbonde Interessen for selv at fremstille vin er stigende, og der er gode muligheder for at kommer i gang. Den bedste mĂ„de at komme i gang pĂ„ er at melde dig ind i Foreningen Dansk Vin. Som medlem af Foreningen Dansk Vin har du mulighed for at fĂ„ en mentor, som kan vejlede dig bĂ„de om det grundlĂŠggende indenfor vinavl og om mulighederne for yderligere information. Du fĂ„r adgang til kurser omhandlende grundlĂŠggende viden og praktisk arbejde for nye vinavlere og -producenter, f.eks. anlĂŠggelse af en vinmark, anskaffelse af udstyr og grundlĂŠggende vinificering Alle medlemmer af Foreningen…
Vindistrikter og klassifikationer Vi kender vindistrikter som Rioja, Bordeaux og Toscana og klassifikationer som IGP, AOC og DOCG. I Danmark anvender vi 4 kategorier i fĂžlge EU's klassifikationssystem: Vin (anonym vin). Tidligere omtalt som "bordvinâ. Det er vin, der ikke mĂ„ mĂŠrkes med druesort eller Ă„rgang eller andre udtryk, der indikerer en sĂŠrlig kvalitet. En rĂŠkke lande bruger forsat denne betegnelse (Table vin, Vin de table, Taffelwein, osv.). Den tilsvarende betegnelse pĂ„ engelsk er âVarietal wineâ, og pĂ„ fransk âVin de Cepageâ. Vin, der mĂ„ mĂŠrkes med druesort og/eller Ă„rgang, men som ikke er omfattet af en beskyttet betegnelse (âsortsvinâ)…