Vinvej og GUIDE TIL DANSKE VINE OG VINGÅRDE
Kalender
<< mar 2019 >>
mtotfls
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Erhvervsavlerne tilbage til Foreningen Dansk Vin

Danske Vingårde har på sin generalforsamling godkendt at foreningen fusionerer med Foreningen Dansk Vin.

Foreningens formand

Lørdag den 25. marts 2017 afholdt Danske Vingaarde, brancheorganisationen for de danske erhvervsvinavlere, sin ordinære generalforsamling hos MoDaVi i Kolding.

Svend Aage Hansen fra Danske Vingaarde’s sekretariat beretter blandt andet:

Det væsentligste punkt på generalforsamlingen var at beslutte, om Danske Vingaarde kan gå ind for at fusionere til en samlet forening med Foreningen Dansk Vin (FDV) og Dansk Forum for Frugtvine (DFF).

Efter en god beretning fra formanden Jan Thrysøe var der debat om indholdet i den. Bl.a. omtalte formanden forarbejdet i forhold til en sammenlægning af foreningerne, og det ret omfattende myndighedsarbejde Danske Vingaarde står for, for at kunne opretholde Danmarks status som vinland i EU. Problemet er, at en del erhvervsvinavlere har valgt ikke at være med i Danske Vingaarde og derfor ikke bidrager økonomisk til løsningen af denne opgave. Formanden berørte også det vigtige arbejde, der laves i forhold til godkendelse af plantebeskyttelsesmidler. Vi har simpelthen ikke råd til at få godkendt midlerne, efter at der er indført et gebyrsystem, hvorfor vi er nødt til at koble os på andre organisationer.